sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Perulainen perunasalaatti

Tämä ei ole oma ohjeeni, vaan olen napannut sen Valittujen Palojen keittokirjasta Ruokavuosi. Tästä kirjasta isosiskoni on sitä mieltä, ettei muuta keittokirjaa tarvitsekaan, jos sen omistaa. Näin mainoksena, kun kerran plagiointia harrastan.
Vähän tietenkin olen ohjetta muunnellut.

Ainekset:

5-6 keskikokoista perunaa

3 munaa
2-3 dl raejuustoa
n. ½dl kermaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
½ tl chilipippuria tai itse käytin unkarilaista paprikajauhetta
2 rkl hyvää öljyä
1 iso punasipuli

Koristeeksi:

hyviä oliiveja
punasipulirenkaita
sitruunalohkoja

Keitä perunat ja kuori.

Keitä munat koviksi. Kuori ne ja leikkaa lohkoiksi.
Poista keltuaiset ja hienonna ne haarukalla. Sekoita joukkoon kerma, raejuusto, sitruunanmehu, suola ja chili- tai paprikajauhe. Lisää öljy.
Kuori ja hienonna sipuli (leikkaa siitä ensin koristeviipaleet salaatin pinnalle). sSekoita massaan.

Leikkele perunat laakeaan astiaan lohkoiksi tai isohkoiksi paloiksi. Lado ne laakeaan astiaan. Levitä juusto-sipulimassa perunoitten päälle.
Koristele munanvalkuaislohkoilla, sipulirenkailla, oliiveilla, ja sitruunan lohkoilla.

Tarjoile salaatti kylmänä.
Todella hyvä ruoka vaikka piknikille.

Kokeilla voisi vielä lipstikkaa mausteeksi. Ja tietenkin kaikenlaisia siemeniä voisi lisätä.

7 kommenttia:

  1. Nii varmaan ihan hyvä mainita, et kirja on vuodelta 1975, että tuskin sitä kirjakaupoista löytyy... Jos joku mainostamisen perusteella innostuu :)

    VastaaPoista
  2. Vaik voihan siitä olla uusia painoksiakin?

    VastaaPoista
  3. 1996 näyttäs olevan tullu painos, en tiedä onko sen jälkeen :)

    VastaaPoista
  4. Valtavat kiitokset tästä ohjeesta! Minulla on ollut tästä kopio, mutta se on hukkunut vuosien saatossa ja olen turhaan yrittänyt muistella reseptiä.

    VastaaPoista
  5. Yllättävän hyvä keittokirja tuo onkin. Mulla kannet irtopainona vaikka kertaalleen jo korjattu. Oikeastaan innostus kokkailuun alkoi 1975 kun tuon kirjan hankin. Oli siihen aikaan aika edistyksellinen ja kaikkia raaka-aineita oli hankala saada

    VastaaPoista
  6. Mainio kirja upeine kuvineen! Itse sidoin siihen uudet kannet, se on nyt maalla ja kaupungissa kaipasin juuri tätä reseptiä, mutta ilokseni täältä se löytyi - gracias! ew

    VastaaPoista