perjantai 11. toukokuuta 2012

Rösti

Mainio iltapala.

3 keskikokoista perunaa
1 valkosipulinkynsi (voi jättää pois, jos jostain täysin käsittämättömästä syystä ei halua valkosipulia)
yrttisuolaa
kuivattua basilikaa tai muuta yrttiä
ehkä vähän mustapippuria
paistamiseen mielellään voita, öljykin käy

* Perunat kuoritaan ja raastetaan. Murskattu valkosipuli sekoitetaan raasteeseen.
* Sulatetaan voi aika kuumalla pannulla. Levitetään raaste pannulle lättänäksi. Ripotellaan päälle basilikaa, vähän yrttisuolaa ja mahdollisesti pippuria.
* Paistetaan (levy esim. nelosella), kunnes ainakin melkein kaikki raaste on muuttunut vähän läpikuultavaksi. Käännetään rösti (lämpöä voi pienentää kolmoselle) ja maustetaan myös toiselta puolelta. Paistetaan vielä vähän aikaa.

* Vegaaninen, kun käyttää paistamiseen öljyä.

1 kommentti:

  1. Nam! Pitää tehdä joku päivä, kun on perunaa jääkaapissa :)

    VastaaPoista