Mainio iltapala.
3 keskikokoista perunaa
1 valkosipulinkynsi (voi jättää pois, jos jostain täysin käsittämättömästä syystä ei halua valkosipulia)
yrttisuolaa
kuivattua basilikaa tai muuta yrttiä
ehkä vähän mustapippuria
paistamiseen mielellään voita, öljykin käy
* Perunat kuoritaan ja raastetaan. Murskattu valkosipuli sekoitetaan raasteeseen.
* Sulatetaan voi aika kuumalla pannulla. Levitetään raaste pannulle lättänäksi. Ripotellaan päälle basilikaa, vähän yrttisuolaa ja mahdollisesti pippuria.
* Paistetaan (levy esim. nelosella), kunnes ainakin melkein kaikki raaste on muuttunut vähän läpikuultavaksi. Käännetään rösti (lämpöä voi pienentää kolmoselle) ja maustetaan myös toiselta puolelta. Paistetaan vielä vähän aikaa.
* Vegaaninen, kun käyttää paistamiseen öljyä.
Nam! Pitää tehdä joku päivä, kun on perunaa jääkaapissa :)
VastaaPoista