sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Gruusialainen kaalipata

Tän ohjeen alkuperä on niinkin rahvaan(joskin korkeakoulurahvaan)omainen kuin yliopiston ruokala. Silloin, kun Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteellinen tiedekunta vielä toimi Attilan tiloissa, Attilan ruokalassa (joka oli Amican hallinnassa) tarjottiin tätä usein. Tykkäsin hitosti, ja kerran syödessäni analysoin, mitä ruoka mahtaa sisältää, ja sitten vielä tarkistin ainesosaluettelosta. Semmoisesta, mikä ruokalassa on esillä, että voi tarkistaa ruokavaliojutut. Totesin, että ainesosien suhteen olin osunut ihan oikeaan. Piti vaan vielä kokeilemalla löytää oikeat suhteet. Onnistuin heti ekalla kerralla tekemään padasta saman makuista kuin ruokalassa. Mitään määriä en kuitenkaan ole kirjottanut muistiin, tärkeimmät keinot suhteiden tarkistamiseen on maistaminen ja väri. Padan kuuluu olla ihan tietyn oranssia. Eikä mulla nyt ole tähän laittaa kuvaa siitä väristä. Mut oranssia siitä pitää tulla.

Tätä kannattaa tehdä aika paljon kerralla, sopii hyvin pakastettavaksi.

kaalia
sipulia
öljyä
vähän suolaa
kasvisliemikuutiota, -jauhetta tai fondia
tomaattipyrettä runsaasti
mustapippuria
punaviinietikkaa kohtuullisesti
suolakurkkua
smetanaa aika lailla

* Silppua sipuli ja kaali, kuutioi suolakurkut pieneksi.
* Kuumenna öljyä padassa, lisää sipuli, kaali ja vähän suolaa. Sekoittele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
* Lisää muut aineet, maistele ja säädä väri oikeaksi. Hauduta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti