torstai 18. huhtikuuta 2013

Kidneypapuja pannulla

Mulla on pakkasessa valmiiksi keitettyjä maustamattomia kidneypapuja, joten ryhdyin heti laittamaan niistä ruokaa, kun olin lukenut yhden intialaisen dekkarin, jossa salapoliisi söi rajma chavalia. Tarkkaa ohjetta ei ollut, joten omasta päästä taas.

Tarvitset

öljyä
sipulin
muutaman valkosipulin kynnen
palan tuoretta inkivääriä (onneksi kämppiksellä oli)
pari desiä keitettyjä kidneypapuja
1-2 tomaattia (minulla oli iso pihvitomaatti)
suolaa
rosmariinia
paprikajauhetta
tai mitä tahansa mausteita haluatkin ruokaan lykätä

Valmistus:

Pilko sipuli, valkosipuli, inkivääri ja tomaatti.
Kuumenna riittävän iso korkealaitainen pannu, älä liian kuumaksi kuitenkaan. Kattila tai patakin käy.
Lorauta siihen öljyä.
Lisää pilkottu sipuli.
Hauduta sipuli läpikuultavaksi.
Lisää valkosipuli ja inkivääri pannulle. Anna hetken hautua.
Lisää sitten mausteet ja tomaatti.
Anna taas hautua hetken ennen kuin lisäät pavut. Sekoita ja anna hautua kannen alla pienellä lämmöllä 15-30 minuuttia.

Syö riisin kanssa. Itse käytän italialaista luomu-täysjyväriisiä.
Sopii varmaan myös naan-leivän tai tortillan täytteeksi.

(Kuvat jäi ottamatta, kun en tiennyt, että ohje tulisi plokiin. Yritän muistaa seuraavalla kerralla.)

Tämä ei siis yrittänytkään olla rajma chavalia. Mulla ei vaan yksinkertaisesti ole intialaisia mausteita kaapissani. Pitää hankkia niitäkin, kunhan normaalielämä taas alkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti