sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Porkkanalaatikko

Mannaryyneillä porkkanalaatikosta saa sekä koostumukseltaan miellyttävämmän että maultaan porkkanaisemman kun riisillä.

1 kg porkkanoita
1,5 dl kermaa
1 dl porkkanoiden keitinlientä
3/4 dl mannasuurimoita
n. 1 tl suolaa

* Kuori porkkanat, keitä, muista ottaa lientä talteen, soseuta.
* Sekoita aineet, laita voideltuun vuokaan, paista 150 asteessa noin 1,5 h.

Edit: * kerman voi korvata kaurakermalla, jolloin onpi vegaaninen tämä.

8 kommenttia:

  1. Mitähän uskaltais kerman tilalle et lapski vois syödä... Kaurakermaa?

    VastaaPoista
  2. Luulen et kaurakerma ois täs ihan ässä!

    VastaaPoista
  3. Huomen varmaan teen... jännää! Lapselle tosin tuli allergiatesteissä tulokseks "ei allergioita" O_o Nyt kokeillaan jotain kallista apteekin maitotuotetta, että sais proteiinia tarpeeks. Outo apina.

    VastaaPoista
  4. Järjettömän hyvää tuli, vaikka mä unohdin sen uuniin kahdeksi tunniksi... Onneks laitoin vähän reilusti nestettä.

    VastaaPoista
  5. Jesh, hyvä tietää että tulee hyvää!

    VastaaPoista
  6. Kyllä kerman voi lähes joka paikassa korvata kaurakermalla. Monessa paikassa on parempaakin kuin oikea kerma tai ainakin ruokakerma.

    VastaaPoista
  7. Taas tällä ohjeella tekemässä tänäkin vuonna :D

    VastaaPoista