sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Uunissa paistettu kokonainen kuha

Saaran kanssa eilen syötiin, kuunneltiin lauantain toivottuja, saunottiin ja katsottiin Areenasta Fifth Element.
Tein ruuaksi kuhaa uunissa ja siitä tulikin tosi herkullista.

Ainekset

noin kilon painoinen kuha avattuna ja suomustettuna
1-2 tl suolaa
½ sitruunaa (luomu)
runsaasti tillisilppua
useampi rosmariinin oksa
vähän korppujauhoa
muutama nokare voita
½ dl kermaa
vettä

Valmistus

Voitele uunivuoka
Hiero kalaan suolaa pinnalle ja sisälle ja laita se uunivuokaan
Raasta puolen sitruunan kuori ja leikkele sitruunanpuolikas jonkinlaisiksi palasiksi
lykkää kuoriraaste ja palaset kalan sisään
samoin tillisilppu ja rosmariinin oksat

Ripottele pinnalle korppujauhoa ja päälle pieniä voinokareita.

Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia, Voi hautua pidempäänkin, kunhan katkaiset virran uunista.
Kun kala on ollut uunissa kymmenkunta minuuttia, lorauta vuoan pohjalle kuumaa vettä pohjan peitteeksi. Paistamisen aikana tarkistele veden haihtumista. Älä anna pohjan olla kuivana pitkiä aikoja. Lorauttele sinne vettä ja kermaa vähän kerrallaan.

Käytä vuoassa oleva neste kastikkeena. Syötiin perunamuussin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti