maanantai 24. elokuuta 2015

Vegaaninen voileipäkakku

Oon ihan kokematon voileipäkakuissa, mutta innovoin tämän 40-vuotissynttäreilleni ja lopputulos oli mainio. Sen verran aikaa tosta, että ihan tarkkoja määriä en muista mutta koitan nyt jotain heittää.

Vegaanista majoneesia voi ostaa tai sen tekemiseen on useampia reseptejä, mutta mä tykkään kaikista eniten pellavamajoneesista, jonka ohje on Härkäpapua sarvista -kirjassa. Tosin siihen jää pellavasta tummia pilkkuja, jotka tekee sen, että kuorrute ei oo tasasen valkosta, mutta ei se tuntunut ketään haittaavan. Kuorrutteeks vois myös laittaa pelkkää Oatly fraichea, tai jotain.

Huom. tää on iso tai tästä saa kaks hillitymmän kokosta.

Noin 24 palaa paahto- tai vuokaleipää tms.

Mönssien perusmassa:
1 l vegaanista majoneesia
6 prk Oatly fraichea

Täyte 1.
1,5 prk aurinkokuivattuja tomaatteja paloina
tomaattipuretta
hiivahiutaleita (oisko mennyt 2 dl, yllättävän paljon niitä sai laittaa ja sopivat tähän tosi hyvin)

Täyte 2.
tomaatteja, esim. 5 - pilko pieneksi, jätä siemenet pois ettei täyte tuu liian vetiseksi
1-2 ruukkua tuoretta basilikaa

Täyte 3.
kapriksia (hienonna niitä vähän)
persiljaa silppuna
0,5 prk aurinkokuivattua tomaattia paloina
mustapippuria

Koristeeksi esim. persiljaa, paprikaa, basilikan lehtiä

* Sekoita perusmönssi. Jaa se kulhoihin, jokaista täytettä varten n. 2 dl, loput jää kuorrutukseksi.

* Sekoita täytteet maistellen.

* Levitä 6 leipäviipaletta, niiden päälle täyte, toiset 6 viipaletta ja toinen täyte, kolmannet 6 viipaletta ja kolmas täyte ja loput leivät. Laita päälle esim. leikkuulauta ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

* Levitä loput mönssistä kakun päälle ja koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti