torstai 8. maaliskuuta 2012

Maa-artisokkakeitto

Riittää kolmelle-neljälle hengelle (luulisin. Olen syönyt siitä vasta kerran, mutta riittää vielä ainakin kahdeksi päiväksi)

Ainekset:

n. litra vettä
½ kg maa-artisokkia
1 peruna
1 porkkana
1 palsternakka
pala selleriä
(kasvisliemikuutio)
laakerinlehti
lipstikkaa (jos on)
(yrttisuolaa)
muutama myllynkierähdys mustapippuria

Pese maa-artisokat huolella. Paloitteleo niitä vähän.
Kuori ja paloittele muut juurekset.

Laita kaikki ainekset kiehuvaan veteen.

Veden määrä ei ole tarkka, joten voit laittaa ensin vaikka vähemmän ja lisätä, jos tarpeen. Sitä pitäisi olla niin, että peittää juurekset.
Lisättävä vesi kannattaa kuumentaa vedenkeittimessä ennen sekaan kaatamista. Ei keitos jäähdy turhaan.

Makuasia on, haluatko lisätä liemikuution vai maustaa muuten keittoa riittävästi.

Kun kasvit ovat kypsät, poista laakerinlehti. Soseuta keitto. Maista ja mausta.

Lisukkeeksi sopii hyvin raejuusto ja erilaiset siemenet.
Ainahan voi käyttää smetanaakin.

Vaihteluksi voi lisätä sulatejuustoa. Taidankin tehdä niin, kun huomenna lämmitän sitä.

Toisaan lisäys:
* Tällaisena vegaaninen, kunhan lisukkeetkin on vegaanisia. Ei siis raejuustoa, smetanaa tai muita maitotuotteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti