maanantai 12. marraskuuta 2012

Punajuuripasta

Ohje on jostain sanomalehdestä joltain kokilta, vähän oon tainnu soveltaa. Mahtava ohje sikäli, että valtaosan aineista voi pitää aina varastossa, jolloin tätä on helppoa tehdä kun ei jaksa miettiä eikä nähdä vaivaa. Nopea ja superhelppo, ja tosi hyvää.

Oliiviöljyä
4-5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 400 g etikkapunajuuria paloiteltuna
1 rkl balsamicoa tai muuta viinietikkaa
mustapippuria
basilikaa (kuivattua)
3-4 dl kasvislientä
silputtua persiljaa
pastaa (esim. penne tai fusilli)
homejuustoa ja/tai parmesania

* Kuumenna kattilassa kunnon loraus öljyä. Ruskista valkosipuli. Siis ei vaan kuullotusta, vaan niin että alkaa muuttua ruskeaksi, mutta varo polttamasta, tulee pahaa. Testattu.
* Lisää punajuuret, viinietikka, mausteet ja kasvisliemi. Hauduta n. 20 min. Keitä sillä aikaa pasta.
* Soseuta kastike, lisää persilja. Tarjoa pastan ja juuston kanssa. Vegaanille älä juustoa anna.

1 kommentti: