sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kinuskikastike

Kuuma kinuskikastike jäisten marjojen kanssa on erityisen herkullista jälkiruokaa. Lisäksi se on tosi helppotekoista.

Kastikkeeseen tarvitset
kuohukermaa n. 1dl henkeä kohti
fariinisokeria puolet kerman määrästä

(siis kahdelle hengelle 2dl kermaa ja 1 dl fariinisokeria)

*Kaada kerma kattilaan ja laita se kuumenemaan.
*Sekoita sokeri joukkoon
*Anna kiehua hiljakseen välillä hämmentäen 15-30 minuuttia.
 Kastikkeen tulee olla sakeaa, mutta seuraa, ettei mene paksuksi karamelliksi.

Jos tarjoat kastikkeen marjojen kanssa jälkiruokana, ota marjat pakasteesta vähän ennen tarjoilua, etteivät ole ihan kovassa jäässä. Parhaita ovat karpalot, mutta mitkä tahansa muutkin marjat käyvät.
Tarjoa kastike kuumana vielä jäisten marjojen kanssa.

Kinuskikastiketta voi tietenkin syödä jäätelönkin kanssa. Tai miten vain.
Se säilyy jääkaapissa muutaman päivän, jollei kukaan syö sitä sillä välin.

1 kommentti:

  1. Ei voi olla totta: Meillä on ollut aivan samat herkut tänä viikonloppuna! Juuri siivoilin viimeisiä eilisiä kinuskiroiskeita hellan vierestä ja pyyhin lattialta punaviinimarjatahroja.

    Olen kyllä sitä mieltä, että kinuskikastike ei säily, ellei sitä piilota todella hyvin.

    VastaaPoista