perjantai 18. lokakuuta 2013

Fetapinaattipiirakka

Tätä tein eilen Marille ja mulle, kun oli pakkaus vanhaksi menevää fetajuustoa jääkaapissa. Onnistui.
Muistaakseni käytin ensimmäistä kertaa valmista taikinaa. Hyvin tähän sopisi rahkavoitaikina, vaan laiskotti.

Tarvitset:

Myllyn paras Iso voitakinalevy (600 g)
Feta-juusto

Täyte:
2 pussia pakastepinaattia (yhteensä 300 g)
3 munaa
puoli purkkia rahkaa (siis runsas 100 g)
n. 2 dl kaurakermaa
yrttisuolaa
mustapippuria myllystä


Sulata pinaatti
Sekoita siihen muut täytteen ainekset.

Kauli taikinalevy hieman peltiä isommaksi ja asettele reunalliselle pellille niin, että reunat jäävät vähän koholle.
Murenna päälle juusto.
Kaada täyte tasaisesti päälle.

Paista 200 asteessa n. puoli tuntia eli kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ovat vaalean ruskeat.

Tomaattisalaatti (http://poperoploki.blogspot.fi/2013/10/helppo-tomaattisalaatti.html) sopii hyvin lisukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti