sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kasvisborssi hapankaalista

Syksyiset punajuuret on niin ihanan makeita, että niistä tämä soppa on parhaimmillaan. Kannattaa tehdä kerralla iso satsi, että saa osan pakkaseen. Tätä tosin voi syödä viikon kyllästymättä.

Ainekset

600 g punajuuria
1 l vettä
kasvisliemitiivistettä, mulla on tota Naturatan Gemüsebrühe-jauhetta, jota laitoin 2 tl

2 laakerinlehteä
kymmenkunta mustapippuria
hiven rosmariinia

1 iso sipuli
pari valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
200 g hapankaalia (voi laittaa enemmän, jos haluaa lisää happamuutta)


Lisukkeeksi smetanaa

Kuori ja lohko punajuuret.

Varsinaiseen punajuurien pilkkomiseen käytän käsin veivattavaa raastinta, jonka karkeimmalla terällä tulee sopivaa silppua.




Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisliemijauhe (tai kuutio) ja muut mausteet. Kaada punajuuret sekaan.
Pilko sipuli ja valkosipuli ja lisää kattilaan.
Keitto saa poreilla pienellä lämmöllä n. puoli tuntia siitä, kun se alkoi kiehua punajuurten laiton jälkeen.
Kuori ja pilko porkkanat ja lisää kattilaan.
Anna hautua taas vajaa puoli tuntia.
Lisää hapankaali ja keitä vielä 15 minuuttia.

Maistele ja mausta lisää, jos tarpeen. Itse en lisännyt suolaa, koska kasviksista tulee niin ihana maku.


Nauti smetanan kanssa. Minun oli pakko syödä heti kaksi lautasellista, vaikkei ollut edes varsinaisesti nälkä.
Ja ruokailun jälkeen oli iltarusko.


Toisaan lisäys:
* Vegaaninen, kun ei käytä smetanaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti