tiistai 15. lokakuuta 2013

Yhdenlainen tomaatti-linssikeitto

Tämän sopan voi tehdä suhteellisen nopeasti, mutta parempi tulee, jos malttaa hauduttaa pidempään.

Ainekset:

400 gramman purkki (Rainbow Luomu) tomaattimurskaa
n. purkillinen vettä
1 sipuli
valkosipulia pari kolme kynttä
öljyä
kasvisliemiainesta, kuutiota tai jauhetta. Mulla oli tommosta Naturatan Gemüsebrühe-jauhetta, jota laitoin teelusikallisen
kuivattua lipstikkaa
kuivattua persiljaa (tai tuoretta)
kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
Herbamarea tai suolaa, jos tarvii
½-1 dl punaisia linssejä


Kuumenna öljy kattilan pohjalla, älä liian kuumaksi
kuullota siinä sipulisilppu ja kuullotuksen loppuvaiheessa lisää pilkotut valkosipulin kynnet

Kun sipuli on läpikuultavaa, ei missään tapauksessa ruskistunutta, lisää tomaattimurska ja vesi.
Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää sitten liemijauhe ja mausteet. Murskaa kuivattu persilja ja lipstikka sormin hienoksi samalla kun ripotat ne kattilaan. Jos käytät tuoretta persiljaa lisää se silputtuna vasta valmiiseen keittoon.
Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.
Anna nyt keiton hautua kannen alla aikansa.

Huuhtele linssit ja lisää ne keittoon loppuvaiheessa. Keittele vielä kunnes linssitkin on kypsiä.

1 kommentti:

  1. Voihan nenä! Unohdin laittaa pakolliset laakerinlehdet. Niitä voi siis lisätä 1-2.

    Mausteitten määriä ja keittoaikoja ei ole, kun en nyt tehnyt tätä mittojen kanssa. Lähinnä käy siis itselle muistiinpanona ja niille ohjeena, joilla on tuntuma näitten mausteitten käyttöön. Kokeilemalla ja maistelemalla saa hyvää tulosta.

    VastaaPoista