sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Englantilainen hedelmäkakku

200 g voita
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
4,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
100 g pähkinöitä
100 g taateleita
100 g cocktail-kirsikoita (myydään nimellä kirsikoita sokeriliemessä), mielellään sekä punaisia että vihreitä
0,5 dl kermaa
2 rkl konjakkia

* Ota voi ajoissa lämpimään pehmenemään.
* Leikkaa pähkinät ja hedelmät karkeaksi. Jätä muutama jokaista lajia kokonaisiksi, ne näyttää hauskalta kakussa.
* Sekoita jauho, leivinjauhe, pähkinät ja hedelmät.
* Hiero voi ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti sekoittaen.
* Lisää kuivat aineet, kerma ja konjakki vuorotellen taikinaan.
* Laita voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.
* Anna maustua useita päiviä viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti