sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Rosolli

Rosolli kuuluu tehdä näin. Kaikki muut rosollit ovat vääriä ja huonoja. Tämä on ihanaa, tällä vois elää ainakin viikon.

1 kg punajuuria
1/2 kg tai vähemmän porkkanoita
1 sipuli
1-2 omenaa
1-2 maustekurkkua
ripaus suolaa ja valkopippuria

Kastike:
kermaviiliä
tilkka etikkapunajuurien lientä tai
hiukan etikkaa, suolaa, sokeria ja valkopippuria

* Kuori porkkanat, keitä kypsiksi, muttei liian pehmeiksi.
* Keitä punajuuret kuorineen suolattomassa vedessä, n. 40 min - 1 h, kunnes niistä menee haarukka pehmeästi läpi.
* Kuori punajuuret kuumina kylmän veden alla (ettet polta näppejä) työntelemällä sormin kuori irti.
* Leikkele punajuuret, porkkanat ja omenat pieniksi kuutioiksi. Pieniksi! Mitä pienempää, sen parempi! Silppua sipuli ja kurkut pieneksi silpuksi.
* Sekoita ainekset. Anna maustua mielellään ainakin tunti. Tai yön yli.

* Mausta kermaviili kastikkeeksi. Ei mitää kermavaahtoa tämän kanssa.

Maistuu hyvältä niin kauan kun riittää, useita päiviä. Säilytä jääkaapissa tai vaikka parvekkeella, pieni jäätyminenkään ei haittaa mitään. Jos kyllästyt (mulle ei ole koskaan tapahtunut), pakasta ja tee myöhemmin borssi.

* Vegaaninen, kun tekee kastikkeen jostain kasvisaineksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti