sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Sienisalaatti

Paras sienisalaatti tehdään smetanaan, ei johonkin ihme kermavaahtoon tai majoneesiin tai mitä näitä on.

1 prk säilöttyjä metsäsienikuutioita (160 g sientä)
tai suolasieniä tai pakastettuja
purkki smetanaa (125 g)
pieni sipuli
suolaa
hiukan valkopippuria

* Valuta säilykesienet, liota suolasienet, sulata pakastetut. Silppua sienet, ellet käytä valmiita kuutioita.
* Kuori ja silppua sipuli.
* Sekoita smetana, sipuli ja sienet. Mausta suolalla, ellet käytä suolasieniä. Maistele. Suolaa pitää olla riittävästi, mutta sen maku voimistuu kun sienisalaatti vähän ässehtii, joten älä laita liikaa. Laita vielä rippunen valkopippuria, ei tosin ole välttämätöntä.
* Anna maustua ainakin puoli tuntia.

1 kommentti:

  1. Heh, minä taas nykyään teen sienisalaatin kreikkalaiseen jogurttiin (10%), josta valuttelen vettä pois. Sen lisäksi sipulia, mustapippuria ja persiljaa. Siitäkin tulee hyvää.

    VastaaPoista