sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Glögi

1 pullo punaviiniä. Esim. Cono Sur Tocornal Cabernet Sauvignon sopii hyvin ja on edullista. Saa sekä pullossa että kolmen litran laatikossa.

Tai sitte mehua.

3 dl vettä
1 dl sokeria (tai voihan sen jollain muullakin makeuttaa halutessaan)
5 neilikkaa
1 kanelitanko
1/2 tl kokonaisia kardemumman siemeniä (siemenkodat käy myös)

Laita vesi ja mausteet kattilaan, kiehauta, suodata. Lisää viini tai mehu ja kuumenna. Maustelientä voi myös säilyttää jääkaapissa ja sekoittaa ja lämmittää glögiä vaikka muki kerrallaan.

2 kommenttia:

  1. Ehkä pakko tehä. Ikinä en oo tehny! (tarviiks teillä oikeesti olla nää salakoodit tässä? Kauheita silmät kierossa sihdattavia numeroita ja kirjaimia. Enkä käy hakemassa rillejä keittiön laatikosta!)

    VastaaPoista
  2. Ymmärtääkseni voi tulla spämmihyökkäyksiä jos ei oo niitä tyhmiä koodeja. Hassua tosin, jos ne tulee vaik on kirjautuneena.

    VastaaPoista