tiistai 8. marraskuuta 2011

Ihan tyypillinen spagetin kanssa syötävä munakoisopata

pieni munakoiso
n. 1 rkl öljyä
sipuli
pala purjoa, jos sattuu jääkaapista löytymään
vihreä paprika
paljon valkosipulia
purkki säilöttyjä tomaatteja

noin 1dl keitettyjä kikherneitä, joita olet marinoinut tunnin verran  soijakastike-öljy-rosmariini-seoksessa


yrttisuolaa
basilikaa ja timjamia, runsas hyppysellinen kutakin
mustapippuria tai chiliä tai paprikajauhetta ihan maun mukaan

Syödessä juustoraastetta.

Mieluiten valurautapata. Mutta paksupohjainen kattilakin käy.

Halkaise munakoiso pituussuunnassa, leikkaa puolikas mahdollisesti vielä kahtia ja viipaloi suikaleet.
Laita viipaleet ruskistumaan öljyyn padan pohjalle. Kääntele niitä välillä.

Pilko kasvikset ja lisää ne pataan. Kääntele silloin tällöin.
Lisää tomaattisäilyke ja pavut (kikherneet)
Mausta
maistele mausteiden määrää, älä lisää liikaa kerralla
muista, että pavut on jo maustettu ja soijakastikkeesta tulee myös suolaa.

Kypsytä miedolla lämmöllä kansi päällä. Kypsyminen kestää sen aikaa, että saat spagetit keitettyä.
Älä kypsytä liian kauan, ettei padasta tule sosetta.

Keitä spagetti pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.

Nauti rauhassa juustoraasteen kera.

Toisaan lisäys:
* Ilman juustoraastetta vegaaninen

1 kommentti:

  1. Hyvää o! Käytin enemmän öljyä ja sit semmoset intialaiselta aterialta jääneet kikherneet, joissa oli intialaiset mausteet.

    VastaaPoista