sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Saaran puuro

Perus aamiaispuuro (esim. klo 13 nautittavaksi). Ovat kehuneet.

1 annos:
2,5 - 3 dl vettä
0,5 dl kaurahiutaleita
0,25 dl ruishiutaleita
0,15 dl tattarihiutaleita
0,10 dl leseitä
0,5 rkl soijajauhoa
vähän suolaa
1 rkl auringonkukansiemeniä

* Laita vesi kattilaan, saa olla kylmää tai sit voi laittaa termarista eilispäivänä keitetyt lämpimäks jäähtyneet vedet, joista ei enää sais kuumaa juomaa kuitenkaan. Kattila levylle ja levy täysille.
* Mittaa sekaan hiutaleet ja leseet. NO ÄLÄ NY NOIN TARKKAAN MITTAA. Otat mitan (yhteen annokseen desi), heität sinne noin puolet kauraryynejä ja neljänneksen ruisryynejä ja loput muita. Nää siis kattilaan veteen ja sekotat.
* Kattilaan kansi päälle, vahdi ja sekoittele, kiehauta. Sekoita ja laita levy ykköselle. Kansi takas päälle, mutta älä anna tietoisuutesi täysin herpaantua, puuro voi huonolla tuurilla kiehua vielä yli (jos kattila on pieni). Sekoittele välillä tarpeen mukaan. Muutaman minuutin päästä laita levy nollaan ja jätä puuro hautumaan hetkeks.
* Kun puuro vaikuttaa riittävän valmiilta, lisää loput aineet ja sekoita. Nauti haluamillasi lisäkkeillä. Itsellenihän se tarkoittaa kunnon lohmoa voita. Marjat, hillo tai mustikkasoppa olis terveellisempiä (ja vegaanisia), mutta mä tarviin energiaaaa ja rasvaaaa.

3 kommenttia:

  1. "NO ÄLÄ NY NOIN TARKKAAN MITTAA." Hihi! Itse keitän puuron niin, että kun vesi kiehuu, ryynit ja suola sekaan ja ei kantta. Ja heti levy ykköselle. Sitten vaan silloin tällöin sekoittaa. Mutta tosin mulla on ihan tavallista ruishiutale- tai kaurapuuroo enkä lisää sinne mitään ihme hippirehuja XD

    VastaaPoista
  2. Minä nyt sitten odottelen täällä juurespadan ohjetta. Oli nääs hyvää! Sen lisäksi kikattelen sisäisesti vieläkin tarinalle puuronkeiton onnistumisesta. :-DDD

    VastaaPoista
  3. Anonyymi, tää mun versio onkin sellanen ikäänkun puolihaudutettu versio. Se on osittain maun salaisuus. Sulla on ihan hyvät puuronkeittotaidot kyllä, hyvä on ollu opettaja. Krhm. Hippirehuilla puurosta saa ravitsevampaa, pelkkä vilja ja vesi on vähän laihaa ruokaa mulle.

    Sellanen vinkki, että jos keittää sen verran pienessä kattilassa puuronsa että meinaa kiehua yli, niin muihin kuin kaurapuuroon ei kannata suolaa lisätä kun vasta valmiiseen puuroon. Lisää kuohumista.

    Ja Anonyymille vinkiksi, että jos haluaa nimen laittaa kommenttiin, niin voi valita sen Nimi/URL-osoite-vaihtoehdon niin sit siihen voi kirjottaa minkä nimen tahtoo. Ei tartte Anonyyminä olla jos ei nimenomaisesti taho :)

    -kummitus-, pyynnöstänne juurespata lisätty.

    VastaaPoista