tiistai 8. marraskuuta 2011

Toisaan juurespata

Mulla oli puol purkkia pahaa einestomaattikeittoa, joka piti johonkin käyttää.
Piilotin sen pataan kaapista löytyneitten juuresten kanssa. Lopputulos oli älyttömän hyvää.
Tää on myös halpaa, jos jättää pinjansiemenet pois. Laittaa vaik auringonkukansiemeniä ni saa ravinteita, mut eihän ne ihan samalta maistu.

1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
pala lanttua
pari porkkanaa
4 - 5 perunaa
voita ja rypsiöljyä
n. 3 dl lientä, tomaattimurskaa tms.
    (tai pahaa einestomaattikeittoa)
lusikallinen tuorejuustoa
    (varmasti kävis myös ranskankerma, kerma tai smetana)
vähän rosmariinia
5 mustapippuria
laakerinlehti
soijakastiketta
pinjansiemeniä

* Kuori sipulit ja juurekset. Pottuja ei ois pakko kuoria, mutta vahingossa tulin kuorineeksi nekin.
* Leikkaa sipuli sopivaksi (neljänneksiks ja sitten siivuiks on mun näkemys), hienonna valkosipuli, leikkaa lanttu ja porkkana melko ohuiksi siivuiksi ja potut paloiksi.
* Kuumenna voi ja öljy, kuullota sipulit. Lisää lanttu ja porkkana ja paistele vähän aikaa. Kunnes alkaa vähän kypsyä ja tuoksua. Lisää muut ainekset, paitsi pinjansiemenet.
* Hauduta, kunnes juurekset on kypsiä. Lisää siemenet.

8 kommenttia:

  1. Mulla on ainaki pari Toisaan vanhaa reseptiä tallessa ja ne on molemmat yhä käytössä. Toinen on sellanen helppo ja nopee tomaattikeitto ja toinen kaalipata. Nam!

    VastaaPoista
  2. Hieno blogi mutta laittakaa ihmeessä esittelyä itsestänne! Muuten hämää.

    VastaaPoista
  3. Haluaisin tänne slaavilaisen ruuan osaston. Toisaa on velho loihtimaan venäläisiä makuja :)

    VastaaPoista
  4. Ei mitään esittelyjä mun mielestä. Ruuat saa puhua puolestaan :) Ja tarkotus on ennen kaikkea omia tarpeitamme varten laittaa muistiin hyviä arkiruokia, että kattoo ny niitä slaavilaisia. Borssiohjeeni voisin kyl jossain välissä laittaa.
    (Anteeksi hivenen tyly vastaus, mutta uskallan vastata tällee ku tiiän kuka siellä Anonymoi ;)

    VastaaPoista
  5. Vaativa asiakas tietenkin, Anni, Timmyyyyyyy :D

    VastaaPoista
  6. Nam! Olipas herkkua.
    En ruvennut kaivelemaan kaapistani mustapippureita (joita siellä toki on). Laitoin niiden sijasta unkarilaista paprikajauhetta, joka on lievästi tulista. Se sopi hyvin.
    Lisäsin myös kuivatettua lipstikka, jota kaapistani kyllä löytyy ja jota pitää lykätä joka ruokaan.

    Syödessäni tuijotin edessä olevaa omenavatia ja tulin ajatelleeksi, että hapan omena saattaisi pataan sopia hyvin.
    Täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista