tiistai 8. marraskuuta 2011

Kurpitsasosekeitto

Jääkaapin täytti kaikenlaiset keittojuurekset ja olin jo kyllästynyt juurespatoihin ja keittoihin, päätin tehdä muuta. Siskon suunnattoman kurpitsan (54kg) innoittamana päätin kokeilla yhdistää kurpitsaa juureksiin. Kodin kuvalehdessä olikin ohje, jota sitten muokkailin.

Suunnaton annos:

vajaa kilo halloween-kurpitsaa kuorittuna
pari porkkanaa
sipuli
pala purjoa
pieni pala juuriselleriä
pala lanttua
palsternakka
kuivattua persiljaa, jos on. tuoreen voi lisätä valmiin keiton päälle ihan pieniksi silputtuna
valkosipulin kynsiä maun mukaan (monta)
mahdollisesti 1dl punaisia linssejä

pilko ja heitä kattilaan
vettä sen verran, että kasvikset peittyvät
(kurpitsasta tulee paljon nestettä)
mustapippuria
yrttisuolaa

jos käytät linssejä, lisää nekin sekaan. tällöin tarvitset vähän enemmän nestettä, koska linssit turpoavat

keitä kypsäksi puolisen tuntia
soseuta
lisää luomu-Castello mild (sinihome) juustoa n. 100g ja sekoittele kuumaa keittoa, että juusto sulaa
maistele ja mausta

lisää syödessä turkkilaista jugurttia
keittoa voi syödä monena päivänä peräkkäin tai tarjota isolle porukalle
maistuvaa ja halpaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti