sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Perunapuuro

On halpa ja helppo tehdä. Ei kuitenkaan pikaruokaa.
Vaatii pitkän kypsytysajan.

½ l vettä
2-3 (n. 400g) jauhoista tai yleisperunaa
1½ dl ohrajauhoja
suolaa

Kuori perunat ja lohko ne, niin kypsyminen nopeutuu.
Keitä perunat kypsiksi, hyvin hajoaviksi.
Väännä levy pienelle.
Soseuta perunat kattilassa keitinveteen sauvasekoittimella.
Jos et omista sauvaa, voit kaataa keitinveden syrjään siksi aikaa, kun survot perunat ja lisätä veden sitten takaisin kattilaan.
Lisää jauhot vatkaten, etteivät paakkuunnu.
Älä pelästy, jos puuro tässä vaiheessa tuntuu liian paksulta. Ohrajauhot eivät turpoa, vaan puuro löystyy kypsymisen aikana.
Lisää myös suola (½-1tl). Kannattaa maistella suolan määrä sopivaksi.
Hauduta sitten puuroa tunnin verran pienellä lämmöllä. Sen ei pitäisi kiehua, vain hautua
Sekoittele välillä, ettei tartu pohjaan.

Tätä puuroa valmistaessa on haudutuslaatikko mainio olemassa. Siinä puuro hautuu sopivasti sekoittelematta tai kiehumatta yli.

Ainoa oikea tapa syödä perunapuuroa on voisilmän kera lasista piimää ryystäen.
Voi toki kehitellä muitakin tapoja. Puolukka sopii hyvin. Muut marjat pilaavat maun.

Toisaan lisäys:
* Puuro on vegaanista, tarjoa vaikka niiden puolukoiden kanssa. Piimä ja voi ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti