torstai 10. marraskuuta 2011

Omenasosejälkiruoka

Omenasosetta
   - jos on äidin tekemää vielä kaapin nurkassa, käytä sitä
   paitsi jos se on sitä ätläkän makeaa (tummanruskeaa)
  - jos ei ole valmiina, tee se näin:
noin 2 omenaa henkeä kohti (riippuu omenoitten koosta ja henkilöiden ruokahalusta). Vielä saa kaupoista kotimaisiakin.
Saavat olla mielellään vähän happamia.
Kuori omenat, jos tarpeen. Lohko ne 6-8 lohkoon ja poista siemenkodat.
Laita kattilan pohjalle tilkka vettä, etteivät omenat pala pohjaan.  Keitä lohkoja pienellä lämmöllä niin kauan, että soseutuvat. Sekoittele välillä. Osa lohkoista saa jäädä ehjiksikin, mutta ei koviksi. Voit myös soseuttaa keitoksen sauvasekoittimella.
Lisää sokeria, jos on tarpeen, maistele sopivan makeaksi.
Voit maustaa myös esimerkiksi kanelilla.
Jäähdytä sose.

Lusikoi sosetta jälkiruokakulhoihin. Päälle voit lisätä vähän mysliä, keksinmuruja, mantelirouhetta tai kookoshiutaleita.
Päällimäiseksi turkkilaista jugurttia.
Jugurtin voi korvata esim. kermavaahdollakin.

Itse olen todennut, että suussani parhaalta maistuu Juustoportin Turkkilainen jugurtti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti