sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Hummus tahinilla

Tää on must paras hummusohje. Peräisin nuorten rauhanjärjestö Nuorallatanssin eli Nartsan Suvaitsevaisuussopat-vihkosesta, nimellä Hummus bi tahina. Ohjeen alkuperäksi on siinä merkitty Syyria.

Vihkonen on sen verran vanha, että kikherneitä kutsutaan kahviherneiksi, eikä kerrota mikä määrä valmiiksi kypsennettyjä vastaa 175 g kuivia kikherneitä - kun ei silloin saanut mitään valmiiksi kypsennettyjä todellakaan kaupasta.

Googlettamalla löysin jonkun ohjeen, joka sanoi, että 175 g kuivia kikherneitä ois keitettynä 400 g.

175 g kuivia kikherneitä tai 400 g keitettyjä
2 rkl sitruunamehua
2 murskattua valkosipulinkynttä
4 rkl seesamtahnaa (tahina)
1 tl hienonnettua kuminaa (nykyaika huom. tähän voi käyttää myös jeeraa)
suolaa
jauhettua mustapippuria

Koristeeksi:
2 rkl oliiviöljyä
paprikajauhetta

* (Jos käytät kuivia kikherneitä) Keitä yön yli lionneita kahviherneitä tunti.
* Valuta kypsät herneet, mutta ota keitinvesi talteen ja pane sivuun myös muutama kaunis kokonainen herne.
* Pane herneet tehosekoittimeen, lisää joukkoon sitruunamehu, valkosipuli, seesam-tahna, kuminat, suola ja pippuri. Soseuta. Lisää keitinlientä tarpeen mukaan. Levite saa olla melko paksua.
* Kaada seos laakeaan kulhoon, tee keskelle kolo, kaada siihen oliiviöljy ja kokonaiset herneet. Ripottele paprikajauhetta pinnalle koristeeksi.

Tää onnistuu kyllä sauvasekottimella tai survimellakin ihan hyvin, jos ei oo tehosekotinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti