sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Sadonkorjuun salaatti

Tein kesällä siipan 50-vuotispikinikille melko määrän ruokia, joiden reseptejä ihmiset halusi saada. Lupasin laittaa nettiin. Jokohan nyt marraskuussa olis aika lunastaa lupaus...

Tää ohje taitaa olla peräisin Me Naisista.

1 iso sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
tilkka öljyä
2,5 dl quinoaa
5 dl vettä
1 tl suolaa

4 keskikokoista palsternakkaa
1 fenkoli (unohtui multa)
Tuoreita herkkusieniä. Oon rei'ittäny reseptin ja reikä osuu herkkusienien määrän kohdalle. Vois varmaan olla esim. 100 tai 200 g tai jotain sellasta.
2 punaista suippopaprikaa
1 dl pieniä, kivettömiä mustia oliiveja
200 g fetaa yrttiöljyssä
(ruohosipulia koristeluun)

Kastike:
1/2 dl fetan öljyä
3 rkl appelsiinin tai limen mehua
mustapippurirouhetta
suolaa

* Huuhtele quinoa kuumalla vedellä.
* Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota tilkassa öljyä. Lisää quinoa, vesi ja suola. Keitä noin 15 min tai kunnes vesi on imeytynyt quinoaan ja se on kypsää. Kumoa salaattikulhoon jäähtymään.
* Quinoan kypsyessä kuori ja pilko palsternakat leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskottele päälle öljyä. Paahda uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 min tai kunnes palsternakkapalat ovat pehmenneet ja saaneet kaunista paistoväriä.
* Siisti herkkusienet ja leikkaa viipaleiksi. Pilko huuhdotut paprikat, joista olet poistanut siemenet. Valuta oliivit.
* Yhdistä jäähtynyt quinoaseos, kasvikset ja feta. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää kastike salaattiin. (Koristele jos huvittaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti