sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Peruna-retiisi-sokerihernesalaatti

Siipan 50-vuotispiknikin ruokia, ohje Voi Hyvin -lehdestä.

1 - 1,2 kg pieniä uusia perunoita
8 retiisiä
175 g sokeriherneen palkoja
n. 4 dl hyvää (kevyt)majoneesia (Lehden reseptissä sanotaan "esim. Hellman's". Mä tein itse vegaanimajoneesin. Hyvää ja helppoa, ohje on kirjassa Härkäpapua sarvista.)
1/2 - 1 tl wasabitahnaa
suolaa
hienonnettua tilliä tai ruohosipulia

* Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi pois ja anna jäähtyä. Paloittele jäähtyneet perunat kookkaaseen kulhoon.
* Pane siistityt ja huuhdotut herneenpalot pieneen määrään suolalla maustettua vettä. Keitä noin parin minuutin ajan, kunnes palot ovat kypsyneet, mutta ovat yhä rapsakoita. Valuta ja upota palot kylmään veteen.
* Viipaloi pestyt retiisit, paloittele valutetut herneenpalot.
* Mausta notkistettu majoneesi wasabilla. Sekoita tasaiseksi.
* Yhdistä kaikki ainekset, mausta suolalla ja tillillä tai ruohosipulilla.
* Peitä ja nosta salaatti viileään vähintään tunniksi ennen tarjoilua. Tarvittaessa voit notkistaa salaatin lisäämällä sekaan esimerkiksi tilkan kermaa (kasvikermaa).

* Vegaaninen jos majoneesi on vegaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti