sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Sitruuna-valkosipulisilakat

Siipan 50-vuotispiknikruokia. Resepti Yhteishyvästä.

300 g pakastesilakkafileitä
3/4 tl suolaa
1/2 dl tilli- ja/tai persiljasilppua
3 viipaloitua valkosipulinkynttä

Liemi:
3 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl suolaa
1 tl hunajaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

* Levitä silakat työlaudalle nahkapuoli alaspäin ja anna sulaa. Kestää liian kauan se sulaminen, joten mä sulatin mikrossa. Levitä lautaselle fileitä niin, ettei ne oo toistensa päällä, sulata sulatusteholla pakkauksessa sanottu aika, tarkista että on sulaneet, valuta siivilässä sen aikaa kun sulatat seuraavan lautasellisen.
* Mausta suolalla ja yrttisilpulla. Käännä kalan muotoon ja lado vieri viereen uunivuokaan. Ripottele pinnalle valkosipuliviipaleet.
* Sekoita liemiainekset keskenään ja kaada kalojen päälle.
* Peitä vuoka kaksinkertaisella leivinpaperilla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 min. Tarjoa jäähtyneinä leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti